Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко l. антифриз Alfa 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко l. антифриз Alfa 156?

Здравейте,

Колко литра антифриз събира Алфа 2.0 при смяна?

Търсачката не ми помогна, затова пускам тема за толкова елементарен въпрос.

10х.
    156 2.0TS '99

6.9 по книжка.
    Можеш да си намериш книжката с търсачката.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Вчера смених термостат на моята Алфа 156 1,8. Източих около 4 литра течност и съответно толкова и налях. Къде се гъби останалата течност ? Възможно ли е да е останала в радиатора на парното ?
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

Откъде източи?
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да и мен ме интересува, че трябва да го сменя и аз
          sigpic
          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
          0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
            Вчера смених термостат на моята Алфа 156 1,8. Източих около 4 литра течност и съответно толкова и налях. Къде се гъби останалата течност ? Възможно ли е да е останала в радиатора на парното ?
            Ако си я източил от маркуча големия, след термостата, който е за големия кръг си е нормално да остане още 2-3л в системата
            Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Маркуча след терм добре - ама в горната му част или долната....щото долната е на по ниско ниво......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Маркуча след терм добре - ама в горната му част или долната....щото долната е на по ниско ниво......
                Ами мисля винаги остава той за големия кръг си е 1 голям маркуч който излиза
                Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Откъде източи?
                  Източих го от големия долен маркуч на радиатора, дефакто най ниската точка на системата.
                  Направи ми впечатление че двата маркуча които отиват към радиатора на купето са малко по -ниско от нивото на термостата. Промих този кръг с вода , но ме съмнява че там остава 2-3 л течност.
                  Alfa Romeo 1.8 TS `98
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                    остава в блока на двигателя
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Винаги остава в двигателя,освен око не я източиш на 90градуса температура на двигателя.Но тогава има риск да се ощавиш.Иначе и аз се интересувам колко литра събира 1.8 т.с.

Comment

Също 6.9л.
                        Книжката пък благодарение на търтея вече е направена важна тема.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                          Също 6.9л.
                          Книжката пък благодарение на търтея вече е направена важна тема.
                          с развиването на един маркуч който и да е бил няма как да се източи сичката течност, може само с помощни средства
                          Kappa SW
                          Bravo GT
                          Mondeo RS

Comment

Събра ми 4л и малко, при смяната. Източих от големия маркуч на радиатора, по принцип трябва да има пробка на блока, за останалото, но не ми се занимаваше....
                            156 2.0TS '99

Comment

Пробка няма. Не знам кви са тия помощни средства. Моята изяде 6.5л. Отвих най долния маркуч на радиатора на топъл двигател и чаках. Може да "подухаш" в разширителното казанче по желание.

Comment

Working...
                              X